Лео Меси вкара първия си гол за "Пари Сен Жермен" и той е знаков, красив и ценен - донесе победа срещу "Манчестър Сити" и Пеп Гуардиола в Шампионската лига.

ПСЖ взе частичен реванш от английския тим за отпадането си на полуфинал през миналия сезон - 2:0 на "Парк де пренс", а Меси заби ефектно за 2:0 в 74-тата. Идриса Гей се разписа за 1:0 в 8-ата, увенчавайки началния натиск на домакините.

След това гостите реагираха, направиха и пропуски, като Бернардо Силва шокиращо изтърва на празна врата на метри от голлинията.

"Сити" атакуваше повече и след почивката, постави Донарума на изпитание, но тогава се намеси Лео Меси и спорът приключи. Марков гол с пробив и шут с левия крак в горния ляв ъгъл на Едерсон.

Изненадващ е резултатът в другия двубой от група А - "Брюж" удари "РБ Лайпциг" с 2:1 на германска земя. И го направи с обрат, записан още до почивката.

В гр. Б "Ливърпул" разби "Порто" с 5:1 на ст. "Драгао" в деня, в който загуби една от клубните си икони - световният шампион от 1966 г. Роджър Хънт. В негова памет по два пъти се разписаха Мохамед Салах и Роберто Фирмино, а веднъж Садио Мане.

Доста по-интересно бе на "Сан Сиро", където "Милан" посрещна "Атлетико" и загуби драматично с 1:2. Леао даде аванс на "росонерите" в 20-ата. В 29-ата Франк Кесие обаче получи много дискусионен втори жълт и червен картон и всичко се обърна.

Напорът на "дюшекчиите" донесе успех едва в края. Първо Антоан Гризман изравни (първи гол след завръщането от "Барселона") в 84-ата, а в добавеното време турският съдия Джунейт Чакър отсъди дузпа за игра с ръка на защитник на "Милан" и Луис Суарес донесе ценни три точки за испанския шампион.

В гр. С "Аякс" би "Бешикташ" с 2:0 у дома, а "Борусия" (Дортмунд) се задоволи с 1:0 срещу "Спортинг" (Лисабон). Тук всичко бе в реда на нещата.

"Шахтьор" (Донецк) и "Интер" (Милано) направиха 0:0 в гр. D, а бомбата на вечерта е победата на "Шериф" (Тираспол) срещу "Реал" и то насред Мадрид - 2:1. Завръщането на "лос меренгес" в дома им "Сантяго Бернабеу" в европейски мач донесе крушение.

А молдовският първенец е лидер в карето с 6 точки. Ясурбек Яхшибаев бе точен в 25-ата минута, а в 65-ата Карим Бензема за първи път откакто е в "Реал" вкара от дузпа - 1:1. 

В 89-ата Себастиен Тил (национал на Люксембург) зрелищно заби най-ценния гол в кариерата си досега - 2:1. "Белите" имаха 76 процента владеена на топката и отправиха 31 удара към вратата на съперника си (11 точни). Но бяха неефективни.

Програмата за тази вечер, 29 септември

Група Е

"Бенфика" - "Барселона"

"Байерн" (Мюнхен) - "Динамо" (Киев)

Група F

"Аталанта" - "Йънг Бойс", от 19:45 часа

"Манчестър Юнайтед" - "Виляреал"

Група G

"Ред Бул" (Залцбург) - "Лил"

"Волфсбург" - "Севиля"

Група Н

"Зенит" (Санкт Петербург) - "Малмьо", от 19:45

"Ювентус" - "Челси"