Англия остана без още един от световните си шампиони от домакинския Мондиал през 1966 г. - на 83 г. си отиде Роджър Хънт. Новината съобщи първо клубът му "Ливърпул".

Хънт все още е реализатор №1 на "червените" в лигата - 244 попадения. Той е част от националния тим, постигнал най-големия успех за родината на футбола. Вкарва три гола в предварителната група, започва като титуляр на финала срещу Германия. Записва участия във всички срещи на "Трите лъва".

Хънт има 34 двубоя за Англия и 18 попадения, като дебютът му е през 1962 г. Тогава "Ливърпул" все още е във второто ниво на футбола на Албиона.

Нападателят има огромен принос за влизането на "Ливърпул" в елита - той е автор на 41 гола в онзи сезон. "Червените" са шампиони през 1964-та и 1966 г., а между двете титли вдигат Купата на футболната асоциация.

Хънт е наричан Сър Роджър от феновете на "Ливърпул".

В официално изявление почит му оказва мениджърът на отбора Юрген Клоп. Той изтъква, че "че няма втори като Роджър Хънт" в историята на мърсисайдския клуб.

По-рано този месец си отиде още един от героите от 1966 г. - Джими Грийвс.

Така само трима от златния отбор са още между живите - Боби Чарлтън, Джеф Хърст и Джордж Коен. Преди месеци стана ясно, че първият от тях - сър Боби, е болен от деменция.

Много от величията си отидоха в последните две-три години и то предимно от заболявания като деменция, Алцхаймер и т.н.