Старши треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов се извини на "Левски" и феновете на клуба с изявление, публикувано на официалния му сайт.

В неделя, след като тимът му обърна и победи "сините" с 2:1 в двубой от Първа лига, Младенов дълго празнува пред сектор "Г". В социалните мрежи се появи снимка, на която той позира с фенове зад знаме, на което личи надписът КЗЛ. Излишно е да поясняваме какво означава тази абревиатура.

Кадърът обиколи и фенски форуми на левскарите, така Стойчо Младинов получи доста упреци и обиди от другия лагер.

Той твърди, че е бил в еуфория и не е знаел какво пише на знамето. Подчертава, че уважава всеки съперник, в това число и "Левски", има отлични отношения с Наско Сираков и Станимир Стоилов. Не унижава съперници.

Припомня, че преди много години тимът на "сините" излезе на награждаване на "Герена" с тениски, на които пишеше "Аз мразя ЦСКА".

"Искам да кажа едно голямо „Извинявайте!“ на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам - НЕВОЛНО!", пише Младенов.

И завършва така:

"Без "Левски" аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм."

Цялото обръщение на Стойчо Младенов

"Искам да се обърна към цялата футболна общественост заради един кадър, в който участвам след мача ЦСКА – „Левски“. По време на радостта на „червените“ фенове съм заснет зад плакат, който е обиден към нашия съперник. Никога в моя живот не съм си позволявал да обиждам или унижавам някого. Или ако съм го направил, съм имал силата да се извиня. Длъжен съм да го направя и сега! В нито един момент не съм знаел какво пише на въпросния плакат. В минутите на радост и еуфория се снимах и поздравявах със стотици запалянковци на ЦСКА.

Разбира се, запалянковците правят хореографии и трансперанти, каквито преценят. Но ние, участниците в мачовете, винаги трябва да демонстрираме уважение към съперника. В не едно интервю съм се възмущавал от фланелките, с които излязоха играчите на „Левски“ при празнуването на титлата си през 2000 година. На тях пишеше „Аз мразя ЦСКА!“

Искам да уверя всички хора, които обичат футбола, че аз уважавам всеки съперник. С Наско Сираков сме били съотборници в националния отбор и до ден днешен имаме респект един към друг. Със Станимир Стоилов сме колеги и съперници, между които отношенията са прекрасни. Имам десетки приятели, които симпатизират на „Левски“, но животът ни е събрал и няма да ни раздели.

Затова искам да кажа едно голямо „Извинявайте!“ на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам – НЕВОЛНО! Празнувах с хилядите наши фенове победата на ЦСКА. Но никога не бих си позволил да съм неуважителен към „Левски“ или който и да е съперник. Надявам се да бъда разбран.

И ще завърша, че хилядите по трибуните показаха само едно – нашият футбол го е имало, има го и ще го има, защото се наслаждава на вечното дерби. Без „Левски“ никога ЦСКА няма да е същият. И обратното. Без "Левски" аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм.

С уважение

Стойчо Младенов