Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В източногерманската провинция Мекленбург – Предна Померания също се проведоха избори днес, като досегашната премиерка, социалдемократката Мануела Шлезвиг, успя да спечели повторен мандат. ГСДП печели изборите там с 38,3%.

Изненада поднесоха крайнодесните от „Алтернатива за Германия“, които изпревариха консерваторите и стават втора сила в местния парламент с 18%. Въпреки това те губят 2% в сравнение с преднишните избори, когато за тях гласа си даде всеки пети в провинцията. Консерваторите губят 4,7% и имат 14,3% от гласовете, а Левицата взе 9,7 на сто. 

Избори сe проведоха и в Берлин, където все още не е ясно дали Зелените или социалдемократите ще излъчат следващия премиер и кмет на града, знае се само, че този път ще е жена – или зелената Бетина Яраш, или социалдемократката Франциска Гифай.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.