Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ГЕРБ е "превзела със сила 2 етажа от НДК" и затова сега възнамерява да ги помоли учтиво "да си намерят другаде имот".

Той оповести намеренията си пред "Тази неделя" по Би Ти Ви.

"Това не е предизборна атака, НДК е във финансов крах. Няма значение коя е партията. Искам да спася НДК и разчитам много на новия борд. Искам си наема", обяви Минеков. "Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията", обясни министърът като не пропусна да се подиграе на предложените преди година конституционни реформи от бившия министър на правосъдието.

Той подчерта, че досега от ГЕРБ не са платили и лев за наема и ги съпостави с Би Ти Ви, която също има офиси в НДК, но си плаща "редовно и почтено".

"Тези два етажа мисля да ги върна обратно на НДК, тъй като и без това съсипаха НДК през тези години. Дълговете са невъзможни. Ще ги помоля учтиво да си намерят другаде имот. Ще ги помоля да напуснат настойчиво", закани се Минеков.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата:

"Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице".

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

"Имаме хотел на Черноморец, който е със 111 легла, даден е под наем и до днес, седма година, няма един лев печалба. Даден е под наем на симпатични хора, даже са си направили басейн".

Министърът на културата обясни, че все още се установява от кого е отдаден под наем хотелът на ведомството

Той даде за пример "българския Лувър" - "Квадрат 500", който бил построен от "любима столична фирма", която била "осмата по документи".

Година по-късно същата компания построява на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов "малък дворец" в София за 240 000 лева.

"Но всичко е законно", отбеляза през усмивка Минеков и посочи идентичен случай - "По същия начин се изгражда Колодрума в Пловдив, а след това строителят строи къща на кмета и хотел на неговата майка. Но всичко е законно".

Министърът отбеляза, че няма да бъде част от инициативния комитет на Румен Радев за президентските избори, но увери, че го подкрепя "от сърце" и че "той със сигурност ще бъде президент".

Коментари

Калин

Бащата на този горе на снимката, ВеличкоС Минеков е от най-близкото обкръжение на комунистическия диктатор Тодор Живков. За ловната дружинка на Живков, чийто член е бащата Минеков се носят легенди. Там са се решавали най-важните въпроси за политиката на Българската комунистическата партия. Издигали и сваляли партийци, лансирани са интелектуалци писатели и шефовете на творчески съюзи. Минеков-старши е известен и с това, че прави приживе паметника на Тодор Живков през 1981 в Правец. Друг популярен факт от онова време за него освен, че е монументалист са огромните пари, които е получавал. Хонорарите при онзи стандарт, когато млад висшист получаваше 155 лв. са били в стотици хиляди левове. Минеков е най-скъпо платеният скулптор в България. Партията му е давала милиони за издигнатите мегаломански батални статуи из цялата държава, особено около честванията на 1300 годишнината на българската държава. Разбира се освен Тодор Живков, той не е пропуснал да увековечи и Людмила Живкова.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.