Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Г-н Радев, Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от та си?

Този въпрос се задава в позиция на ПП ГЕРБ във връзка с интервю пред Би Ти Ви на назначения от държавния глава служебен министър на културата Велислав Минеков.

"От ГЕРБ сме длъжни да заявим, че е крайно време служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата".

Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии, допълват от партията.

"Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор. От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София-град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност", се казва още в позицията. "Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия".

В интервюто си Минеков обяви, че "НДК е във финансов крах".

"Тези два етажа мисля да ги върна обратно на НДК, тъй като и без това съсипаха НДК през тези години. Дълговете са невъзможни. Ще ги помоля учтиво да си намерят другаде имот. Ще ги помоля да напуснат настойчиво", закани се той и посочи, че дарението е извършено със съдействието на тогавашния областен управител на партията и бивш правосъден министър Данаил Кирилов.

В края на позицията си ГЕРБ отправят три въпроса към Радев.:

1. Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от та си?
2. С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви
служебен кабинет?
3. Г-н Радев, почтено ли е?

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.