Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Какво да правим друго?! Да блъскаме страната в криза?!"

Така зам.-председателят на ДПС и дългогодишен народен представител Йордан Цонев отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок на Нова тв дали ГЕРБ, БСП и ДПС може да опитат да съставят кабинет след парламентарния вот. А въпросът бе породен от изказването на самия Цонев, че според социологическите проучвания от изминалите дни трите партии получават подкрепа, гарантираща мнозинство от 121 депутата.

И в тои контекст Цонев отново подхвана любимата на Движението тема - "политическото инженерство на Иво Прокопиев". Такъв бил и проектът на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната" (ПП). Иван Кръстев бил идеологът, "Прокопиев е логистиката" - заяви Цонев и изброи всички десни партии и коалиции назад във времето, че даже и Бойко Борисов - като примери за този инженеринг.

"Българите, като гласуват за тези двама прекрасни млади хора, които опитват да послъгват, трябва да знаят, че гласуват за същото задкулисие", направи извода си Цонев по адрес на ПП.

И намеси азбучната книга за рекламния бизнес на Жак Сегела "Холивуд пере най-добре":  "Там се говори, че създаването на една марка по медиен път после носи много дивиденти".

На Петков и Василев бе посветена голяма част от интервюто, като както обясняваше "... смятам, че тази модна тенденция - да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика". И случайно Цонев разказа за няколко разговора с двамата ексминистри. Така например след парламентарна комисия с Кирил Петков разменили реплики за "сходните неща". Цонев го пратил да прочете програмата на ДПС от 2017 г., качена на сайта на партията.

"Другото, за което си говорим с двамата министри, е лъжите. Това са разделителните линии. Кирил Петков започна като министър с големите кредити, които бил взел Пеевски от ББР". А после - не можел да докаже твърденията си.

"Ако аз не мога да докажа нещо, редно ли е да говоря за медиите?! Ами да ги държи съмненията за себе си! Аз знаете ли какви съмнения имам за тях двамата, ама ще ги държа за себе си".

И така по естествен път се стигна до Делян Пеевски, обект на санкции по американския закон "Магнитски", който ДПС брани в Брюксел, а самият Пеевски обжалва в САЩ.

"ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление. Обвиненията се доказват в съда. Ние не получихме доказателства.

Твърдим, че имаме преки и косвени доказателства, че тези разследвания са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев заради разследванията в трите му (на Пеевски) медии", дойде си на думата пак зам.-председателя на Движението.

И после пак разви тезата на партията си как лобисти са подвели американското финансово министерство за вината на бизнесмена и бивш депутат. Но сега ще трябвало да се предоставят доказателства пред съда.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.