"Ние ще разследваме докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения. Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона." Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков през БНР.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено nо строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата:

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? ... Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?” , каза Бойко Рашков.

В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна, каза в ефира на БНР вътрешният министър и обяви, че ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи.

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство:

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. ... Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече".


По думите на Бойко Рашков проверки в Комисията за енергийно и водно регулиране нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.