Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков индиректно призна, че автомагистрала “Хемус” в определени участъци се строи незаконно, без разрешение за строителство.  

"Спряха строителството дори в тези участъци - 1,2 и 3, за които има издадено разрешение”, изпусна се той на брифинг в парламента, който трябваше да отговори на обвиненията на сегашното ръководство на МРРБ, че 4, 5 и 6 участък се строят без разрешение.

"Бяхме поели ангажимент, че  магистрала “Хемус”  ще стане през 2024 г. Сега разбираме, че тя не е приоритет. Хубаво е да кажат какво предлагат на гражданите. Във времето ще се докаже, че няма нарушения”, допълни колегата му Александър Ненков.

Ненков попита как ГЕРБ досега се е разплащала редовно с фирмите и не е имало протести, а служебното правителство не може да се справи. 

А Нанков заяви, че новото ръководство на МРРБ не е придвижило нито един проект - дори отчуждителни процедури и парцеларни планове.

Една от протестиращите строителни фирми е получила над 95  милиона лева аванс, каза същевременно служебната министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова днес пред Нова тв.

Става дума за „Автомагистрали Хемус“ АД. Същата фирма за участък 4, в който бе установено незаконно строителство, е  получила аванс от 72 670 000 лв. с ДДС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.