Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полското Швентокшиско воеводство анулира своя резолюция "срещу ЛГБТ идеологията", след като Европейският съюз заплаши да спре изплащането на средства по своя програма, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Много местни органи на властта в Полша приеха преди време декларации, с които се обявиха за зони, "свободни от ЛГБТ", а въпросът за правата на хомосексуалните стана активно обсъждана тема в обществото и разделителна линия в католическата страна при управлението на консерваторите националисти.

Заради този си курс Полша влезе в стълкновение с Европейската комисия, която заяви, че обособяването на подобни "зони" може да е в нарушение на европейското законодателство срещу дискриминация на база сексуална ориентация.

Вчера законодателният съвет на Швентокшиското воеводство отмени резолюцията си от юни 2019 г., с която се обяви за зона, "свободна от ЛГБТ идеология". "За" гласуваха 25 членове на съвета, трима се въздържаха, двама не присъстваха на заседанието, съобщи полската телевизия Полсат.

Този месец пет тамошни региона получиха писма от ЕК с призив за отмяна на тези решения и предупреждение, че ако не го направят, може да бъде замразено допълнителното финансиране по част от възстановителния фонд на ЕС срещу COVID-19.

Става дума за парите по програмата REACT-EU - пакет от допълнителни средства от кохезионните фондове, съгласно който за Полша са определени общо над 1,5 милиарда евро.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.