Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов е получавал заплахи за живота на съпругата и децата си, защото е спрял течовете в държавата. Това стана ясно от съвместно интервю на двамата бивши служебни министри Асен Василев и Кирил Петков в предаването “120 минути” на БТВ. 

Спецов засегнал интересите на “български бизнесмен”.

“Слава Богу, успяхме да отреагираме. Уведомихме и ДАНС, и партньорски служби. Осигурихме охрана и направихме така хората, които заплашваха, да не постигнат целта си. Повече не мога да говоря, защото е класифицирана информация”, каза Асен Василев.

Кирил Петков, който днес представи съвместния им политически проект “Продължаваме промяната”, отказа да отговори на въпроса на водещия има ли амбицията да стане премиер в следващия кабинет. Отказа да заяви и с чия партия ще се явят на изборите. 

“До този момент говорихме със седем малки партии. Ние не даваме пари на никого. Много отказаха, като чуха това предложение, но няколко казаха, че са готови без цена. Със сигурност няма да е партия МИР, не сме говорили с тях. С Волт и с още шест други сме водили разговори. До дни ще обявим коя от тях е партията”, заяви Кирил Петков.

“Продължаваме промяната” не е президентска партия, натърти Петков. Но ще подкрепят Румен Радев за президент.

Той припомни критериите си за включване на хора в листите:

1. Съгласие се да покаже парите си.
2. Добра кариера извън политиката.
3. Да няма обществени скандали.
4. Да не е бил в повече от една партия извън нашата.