Чуждестранните инвестиции са спаднали с 63,7 процента за шестмесечието. Ако остане тази власт, ще спаднат с 80-90 и "ще останат само големите", които не може да си изнесат заводите.

Катастрофата е видна.

След Жанвиденовата зима ни чака Руменрадева зима.

Вече 10 дни сме на първо място по смъртност заради антиваксърската политика на президента Румен Радев.

Единственият годсподар-диктатор в България в момента се казва Румен Радев.

Кой ще е кандидат-президент на ГЕРБ няма значение - защото нито една друга партия не е обявила.

Това бяха някои от жалоните в изказването на Бойко Борисов, който посети археологически комплекс Солницата край Провадия.

За да илюстрира неумението на сегашните да се управлява, той спомена още Северна Македония, както и че "Европарламентът взе решение за гейбраковте преди няколко дни... Толкова много тежки задачи!" В същата графа с провали бе още, че "5 месеца се занимават как да вземат на Гешев охраната... И на патриарха. И как да го дадат на БСП – на Янаки Стоилов. Всъщност това е реформата им"

Йорданка Фандъкова обаче няма да е кандидат за президент на ГЕРБ - бе едно от конкретните неща в изказването на бившия премиер. Но кандидатът бил ясен и известен - "познавате го добре".

"Чегъртат, чегъртат - то пак остава", отговори на "правилно" поставен журналистически въпрос Борисов.

Но поне бил доволен, че "вече хората се осъзнават и ГЕРБ расте". Тук намеси и обвиненията че "разбраха, че през 2009 г. не сме яли хора". Напротив - партията му непрекъснато е жертва на медийни манипулации.

Все пак Борисов пророкува на местните, че техният регион отново ще бъде беден и недостъпен - заради служебното правителство.

Спътниците му на два пъти избухваха в непринудени аподисменти след негови особени словесни попадения.

"Да си в еврозоната означава да си закачен за големия водопровод – паричен... Паропровод или как се казва (обърна се той с усмивка към съпровождащия го Кирил Ананиев) и никога не могат да те оставят да паднеш... Това е огромно доверие на инвеститорите (не стана ясно защо България да е отпаднала от влизанто в т. нар. чакалня на еврозоната, б.р.).

- Ама няма ли заплатите да паднат наполовина - запита го журналистка.

Те такива въпроси като тоя ще ни държат последни в ЕС - нахокя я Борисов, посочвайки виновника за неудачите на страната. - Има буферен период и след това всичко „заспива“. 

След като разказа как всички инвестиции (междувременно закръглени вече) от 64 % ще продължат да изчезват до степен 80-90 процента, той заключи: това е все едно правителството да каже - "ние няма да играем в Шампионската лига, в групите, защото това не ни интересава. Ще си играем само във вътрешното първенство". 

"Ние искаме да играем в Шампионската лига, ние заведохме държавата там!" (тук събраните зад него от Младежи-ГЕРБ, водени от доскорошния зам.министър на външните работи Георг Георгиев, избухнаха в първи непринудени аплодисменти, б.р.).

Вторият път бе, когато коментира, че вероятно пак няма да има мнозинстно в парламента, което да направи стабилен кабинет.

И тогава той (Радев) ще излезе и ще каже: "ами, партиите не се справиха". А той сътвори всички тези партии и всичко това (бурни аплодисменти от стоящите на заден план младежи).

Борисов бе попитан - дали по този начин не призовава към контакти с ГЕРБ, но той каза само, че призовава партиите към "политическо смирение" и намекна - да не се занимават на коя партия кой е лидер.

Ама как щели да се разберат за кабинет?!

"Тези обиди между другите партии как ще ги загърбят?! Ще забравят ли кой на кого е викал палячо или прасе-касичка.. Аз не ги и слушам, възпитанието ми не ми позволява - защото майка ми е учителка..."

Лидерът на ГЕРБ попита дали няма да изчегъртат и работещите на терен археолози (които му благодариха пред камерите, че дал 600 000 лв. от бюджета), защото - ето как Балтов го уволнили, без да чакат да му свърши операцията.

"Будят се пациентите, питат къде е докторът – той уволнен. Може ли да ви прикюлчат и вас така?!", описа той нерадостният живот при сегашата власт.

А какви са сегашните управлявщи?

Освен прикриването на убийство (историята със загиналия военнослужещ от Чешнигирово, б.р.), говорим вече и за документирани измами! Едвам изчакаха да свърши парламентът, да кажат всъщност, че шефът на НАП (Спецов) си е прехвърлил с 1,5 млн. лв. задължения фирмата. И още по-нагло е, че знаейки каква далавера е направил, през това време той праща да дирт тоя, който... В една гора, в един бункер да го търсят.

Вие разбирате ли за какви наглеци става въпрос?!

Борисов на няколко пъти намеси сюжета с "политическата корупция в торбичките", посочвайки президентския съветник Пламен Узунов, който на видео отпреди повече от година получава плик от бивш шеф в митниците. Както и "г-жа Дончева", като сега купували партии (Екогласност), после ще купуват депутати.

Борисв обяви още една новина - че "на Екогласност председателят ги е записвал. Има флашки" (става ввъпрос със скандала, при който лидерът на екосдружението обяви, че Кирил Петков му е предлагал да ползват тяхната регистрация за явяване на предстоящите избори, б.р.). 

Той обобщи още:

Корупцията процъфтява, а чуждите компании панически продават бизнеса си на българи и бягат – щото няма и пътища, всичко е спряно... 

Борисов обвини икономическия екип, че е профукал парите за "Хемус", като ги е раздал на пенсионерите и сега Кирил Петков изчезва в политиката ("само че Киро - айде партията, ела тука да ти накупя аз!"). 

Това е промяната – ще я продължат, докато ни забият в земята, като Бог да го прости летеца тука, на Варна (намеси случая с падналия МиГ-29) и всички останали, които имат щастието да слушат под ботуша на Радев.

На няколко пъти той повтори, че не говори за политика, а само изрежда факти.

След края на близо половинчасовия си монолог пред местни репортери, Борисов призова:

"Да се върнем към науката, щото тука са само приказки".