Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фейсбук е изтрил близо 150 профили и групи в своите платформи, които интернет компанията приписва на противоречивото движение Qanon. Това е първото целенасочено действие в световен мащаб срещу група, която причинява "координирана социална вреда", заяви мениджърът по сигурността на Фейсбук Натаниел Глейхер. Засегнати са и страниците на основателя на германския клон на движението Михаел Балвег. 

Глейхер обвини собствениците на тези профили и страници, че многократно и координирано са нарушавали стандартите на общността.

„Това включва публикуване на дезинформация, свързана със здравето, реч на омразата и подстрекаване към насилие“, уточни той.

Компанията също така определи "черен" списък с уебсайтове, към които вече не могат да се поставят връзки във фейсбук.

Балвег обяви, че ще предприеме правни действия срещу изтриването. Движената от него страница на Querdenken 711 има над 30 000 абоната и според него на нея са се обсъждали само теми като основните човешки права и правото на мнение.  Министърът на вътрешните работи на провинция Баден-Вюртемберг Томас Щробл (ХДС) нарече новината за изтриването на конспиративните акаунти „много добра“. Така би трябвало да се затрудни значително разпространението на пропаганда и лъжи, каза министърът.

Фейсбук посочи и че повечето изтрити профили са разпространявали лъжи за пандемията, най-вече внушението, че мерките срещу COVID-19 се взимат като част от по-голям план за лишаване на гражданите от техните свободи и основни права.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.