Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Facebook обяви нова политика, която позволява да се премахват мрежи от профили, ангажирани с „координирани социални вреди“, съобщи Engadget. Според компанията това е стъпка напред в борбата с вредното поведение на платформата.

Досега във Facebook бяха налице ограничения за "координираното неавтентично поведение" - групите от фалшиви акаунти. Но те не им позволяваха да атакуват дезинформаторите с истински акаунти, които работят заедно за разпространение на фалшиви новини по всякакви теми - избори, климат, пандемията от COVID-19 и т.н.

Ръководителят на политиката за сигурност на компанията Натаниъл Глейхър обясни, че манипулаторите на социалните мрежи все повече се опитват да размият границите между автентично и неавтентично поведение. Новите алгоритми ще пресекат координираните движения, които разпространяват антиваксърски послания или се опитват да организират политическо насилие.

При обявяването на новите правила те моментално са употребени срещу малка мрежа от акаунти в Германия, свързани с движението Querdenken, което разпространява конспиративни теории за държавните ограничения заради пандемията.

Хората на Зукърбърг постоянно ъпдейтват политиките си за модериране на платформата. Проблемът е, че всяка нова мярка, която се създава за употреба срещу "лошите", може с лекота да се употреби и за ограничаване на всички останали потребители при неясни условия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.