Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От утре, 17 септември, пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, ще получават безплатни лекарства, съобщи Министерство на здравеопазването.

В добавка ще има възможност да се извършват и клинични прегледи, лабораторни изследвания и рентгенови снимки, които ще се поемат от НЗОК дори за лекуващите се у дома.

Разкрити са около 50 COVID зони за извънболнично лечение на пациенти с коронавирус, в които ще работят лекар и медицинска сестра, съобщават от министерството.

Три групи безплатни лекарства ще бъдат достъпни за болните - антибиотици, кортикостероиди и медикаменти за кръвосъсирването. Ето и списъка, публикуван от МЗ:

· Cefuroxime

· Azithromycin

· Levofloxacin

· Enoxaparin

· Nadroparin

· Bromhexine

· Budesonide - Inhalation powder

· Dexamethasone

· Clopidogrel

Министерството ще подпомага поликлиниките и медицинските центрове с COVID зони и с апаратура на обща стойност от 50 000 лв. А пациентите ще могат да получат и пулсоксиметри за следене на кислородната сатурация у дома - устройства, които иначе струват между 50 и 100 лв.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.