Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Икономическото министерство, което от днес ще се ръководи от новият служебен министър Даниела Визиева, започва анализ на това как европейските фондове, които са усвоени през последните 4 години са повлияли на житейския стандарт на българските граждани. 

Това обяви самата Везиева по време на церемонията по предаването на властта от ръцете на бившия вече министър Кирил Петков. 

Везиева не даде допълнителни подробности, нито срок, в който анализът трябва да бъде изготвен и да бъде представен на публичността. 

Стана ясно и че ще се провери дали превръщането на Северозападния икономически регион в приоритетен за европейските средства е дало положителен резултат или е по-скоро поредна форма на заобикаляне на правилата за определени бенефициенти. 

"Надявам се да оправдая цялото това доверие, което ми е гласувано от президента и премиера, защото отговорността е доста сериозна. Отговорност за промяната, която всички очакваме - да се върнем към реалността, към онези принципи и достойнства, които позабравихме през последните години", заяви днес Везиева, която досега бе заместник на Петков.

НАП проверява тотото

Междувременно - на подобна церемония, само че във финансовото министерство, Асен Василев сдаде властта в ръцете на Валери Белчев, който става финансист номер едно на страната. 

По време на дадените от двамата обяснения стана ясно, че Националната агенция по приходите започва проверки в Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ и още 14 дружества, получатели на обществен ресурс от Министерството на младежта и спорта.

Именно ММС е и подател на сигнала, в който става дума за съмнения за финансови нередности в периода от 2015 г. до 2020 г. Данъчните инспектори ще проверят всички финансови документи и договори за период от пет години, както и даренията, направени от тотото, въпреки наличието на загуби, констатирани от одиторите на спортното министерство.

Също по искане на Министерство на младежта и спорта НАП ще провери и 14 дружества, получатели на обществен ресурс по договори, сключени със спортното ведомство за строителство на физкултурни салони и спортни съоръжения, включително всички данъчни и финансови аспекти на тези договори.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.