Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Днес казвам ясно, че ние (с Асен Василев) влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в него."

Това заяви днес бившият вече икономически министър Кирил Петков по време на сдаването на властта в ресорното ведомство. Той призна това, което се знаеше отдавна - двамата бивши министри правят собствена партия. 

Тя обаче няма време да бъде регистрирана в Софийския градски съд, затова ще се ползва мандатоносител. Такъв обаче все още не е намерен, уточни Петков.

"Не ни позволява времето да регистрираме партия и затова обмисляме всички варианти, но не сме финализирали тази фаза", обясни той. 

"Трябва да е някакъв тип структура, която вече съществува, но условието е "Доверете ни се". За всичките тези варианти условието е едно - ние знаем какво трябва да се направи, имаме виждане, доказахме се за 4 месеца, не искаме да имаме обща идея, искаме да продължим това, което правихме досега."

Партията обаче няма да се заявява като лява или дясна, а ще цели да обедини "всички почтени хора". Партията също така нямало да бъде президентска и Румен Радев нямал общо с проекта.

"Ние вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели. Невдигане на данъци, освобождане от корупция, за да има по-високи доходи на пенсионери, по-добро здравеопазване и обраазование. 

"Не сме чисти десни, не сме чисти леви!", подчерта Петков.

Окончателната структура на формацията им трябва да стане ясна до дни. Няма да има други служебни министри в нея - поне засега. Стана ясно, че образователният министър Денков е бил поканен, но е отказал, защото бил притеснен за учебната година и искал да продължи да поема отговорността в пандемията.

Петков уточни, че първоначалният план, когато са влизали в правителството преди 4 месеца, не е включвал да участват активно в партийната политика. Нещата обаче се променили и двамата бивши министри решили, че има какво да дадат. 

"Президентът Румен Радев отправи покана към мен да съм част от новия служебен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време."

Цалото изказване на Петков може да гледате на видеото по-долу:

В същото време, в което Петков обяви проекта, Асен Василев сдаваше властта във финансовото министерство. За разлика от своя колега обаче, той запази мълчание. 

"Нека не политизираме Министерството на финансите", обяви той и така отряза възможността за всякакви въпроси на тема политическия му проект с Кирил Петков.

 

Коментари

Какво знаем ли?

Знаем, че мундарите в Конституционния съд засраха правния пейзаж и акушираха политическото недоносче Кирил Петков да изгрее в политиката. Каквото и да кажат оттук нататък конституционните съдии, вече е без значение. Роди се поредният Остап Бендер.

Напред другари!

Напред с новата партия "Кражби и лъжи"!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.