Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заявка за съставяне на правителство след изборите и Христо Иванов за премиер дадоха двамата съпредседатели на "Демократична България" в ефира на БНТ днес.

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев казаха ясно, че ще си обявят политическите намерения след мандата си, заяви Иванов.

"В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще ги поканим на разговор, за да намерим онази формула, която да доведе до максимално консолидиране и надграждане, с амбицията заедно да поискаме мандата за това дълбокото трансформиране в България да се случи на базата на едно сигурно мнозинство", каза той.

И подчерта, че е оптимистично настроен и ДБ няма причина да се страхува или да бъде критична към такъв проект

"Кирил Петков, Асен Василев и техния екип са наши съмишленици. Ние работим с тях, подкрепяме ги и работим в една посока. И очакваме само надграждане. И съм много оптимистично настроен, че това ще се случи."

Другият съпредседател на ДБ, ген. Атанас Атанасов, пък "дискретно" номинира Христо Иванов за следващ министър-председател.

"Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България."

Атанасов отбеляза, че са били нужни три години бяха след падането на Тодор Живков, за да могат демократичните сили да заемат позиции, затова е нормално сега да не става за три месеца "след падането на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени!"

На въпрос дали Радев може да стои зад този проект, Атанасов отбеляза, че Петков и Василев са показали "собствен почерк".

"Тези хора показаха за това кратко време, в което са служебни министри, че имат собствен почерк и поведение, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, вчера си говорихме в парламента с финансовия министър - гледаме в една посока", обясни той.

Ние сме партията, която окуражава конкуренцията в собствените си редици, нормално е да знаем как да обединим различни политически играчи, заяви Христо Иванов

"Започва политическото време на разговори в политическия живот", обобщи той.

И отбеляза, че преди година въпросът бе дали "Демократична България" ще влезе в парламента. В момента кандидатстваме за мандатоносител, това е нашият фокус, отговори той на въпроса кога ще имат кандидат за президент.

"Сърцето на българската политика е парламентът", подчерта той, и допълни, че искат те да го изпълнят със реално съдържание. "В момента, в който имаме ясно лидерство в следващия парламент, ДБ завърши своята траектория на стигане до първите места в политиката, ролята на президента рязко ще спадне."

След това става този, който "ни чете новогодишното обръщение".

Коментари

Ъъъъ, ъъъъ, ъъъъ

Колко преводачи ви трябваха, да разберете какво е искал да каже слабоумният Пинокио? С Гнома не могат да се спазарят за един фиктивен кандидат-президент, та камо ли за правителство Хах

....

Някои хорица летят в облаците. Добре би било да внимават, щото много боли като се падне от високо. Повече трезва преценка е нужна.

Ужас!

Тея двамата а напълно изкуфели. Брадясалия плъх, юридическия неграмотник Бойкикев- премиер! А гном Атанасов като се оцъкли и ...... рибките в аквариума ми, който е до монитора..... бързо се заравят в пясъка на дъното!

Гербернгелите

Дежурните свински тролчета със задача да плюят по Демократична България са на амбразурата, заработват завалиите здраво, голямо реване, голяма болка, голяма мъка за троляк а и най вече за началството.

Мандатоноситела Ристю пролетарчето

Нещастният Бойкик трябва да излезе шумкар и да краде мандри докато не дойде червената армия да го назначи за премиер.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.