Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Това е една добре скалъпена история на министър Кацаров, която цели да ме удари по начина, по който направи с проф. Балтов (Балтов беше махнат като директор на "Пирогов" на 14 юли, а вчера стана ясно, че е получил заповед за дисциплинарно уволнение като лекар в болницата- бел. ред.). Той има списък, по който работи от президента."

Това каза бившият здравен министър и преди това шеф на болница "Александровска" Костадин Ангелов по бТВ. Обяснението му беше по повод откритите финансови нарушения след одит на едно от най-големите лечебни заведения в страната. Преди това новото ръководство на "Александровска" откри неизгодни договори и "странни възнаграждения".

Според думите на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ той е наследил през 2012 г. болницата с 30 млн. лв. задължения. Сумата от 30 млн. обаче стига до 70 млн. към 2020 г., сочи одитът. 

"Парите са в болницата", повтори познатата си теза и днес Костадин Ангелов.

Това били нова апаратура, ремонти, нараснали възнаграждения.

Бившият министър показа документи, за да докаже, че към 17 август 2016 г. съпругата на Стойчо Кацаров е била на работа в "Александровска". Това е част от допълнителната линия по случая, в която Ангелов обяснява всичко с лични отношения, и по-точно неприязън, от страна на сегашния министър. Причината - през 2016 г. като шеф на болницата Костадин Ангелов отказал да увеличи заплата на съпругата на Кацаров. Служебният министър обаче реагира, че жена му не е била подчинена на Ангелов. 

"Той ми се обади да увелича нейната заплата, отказах, след което ми каза, че ще имам проблеми с неговата пациентска организация. Това е личното отношение към мен", каза и днес бившият министър в последния кабинет на ГЕРБ.

"Тези неща се вадят само преди избори. Държат да докажат, че Ангелов е направил нещо лошо на болницата",  продължи той и добави по адрес на Кацаров: "Излъга за жена си, излъга, че не е лежал в "Пирогов". 

Сега лъжел за бройката на направените ваксини в сравнение с поставените дози в предишния период при кабинета на Бойко Борисов, отбеляза той.

Към списъка на Радев, който следва Кацаров, както и и към личната отмъстителност на служебния министър заради неувеличената заплата на жена му, Костадин Ангелов надгради и трето обяснение на отношението към него и обвиненията, че той не е управлявал добре "Александровска".

"Няма никакъв риск болницата да бъде закрита, да изчезна. Сега ще я оздавяваме като намаляваме леглата и съкръщаваме лекари", позова се той на планове на сегашното ръководство на лечебното заведение. И продължи:

"Тук е голямата схема. В София няма капицитет на свободни легла, като бъдат закрити в "Александровска", ще се освободят легла за откриването на нова частна болница в София. Процедурата е на МЗ. Става дума за болницата в Казичене. Доктор Кацаров на частно парти със собственика - имаше информация в един сайт", каза той.

За сключваните при неговото управление договори с твърде неизгодни лихви той даде дълго обяснение като изброи стъпките, които се следват при сключване на договор, за да онагледи, че не е вземал само решенията.

Бившият министър не спести и обичайните си критики към управлението на коронакризата.

"Ваксинацията е крах. Няма ремдесевир, има проблем с кислорода, липса на всякаква организация. COVID зоните не работят, те са само на книга. Отчетът на министър Кацаров е само пожелания и констатации, няма нищо свършено (за разлика от неговия собствен отчет, разбира се)", изброи той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.