Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Млад мъж, който "води скитнически начин на живот", вече е обвиняем за лека телесна повреда, затова че ударил полицай в метрото. Прокуратурата е готова със случая за няма и два дни - тъй като инцидентът е от 20 часа на 13 септември 2021 г

28-годишният Д.Т. е заплашен от присъда от 1 до 5 години, задържан е от прокурор за 72 ч и дори ще му искат от съда постоянна мярка "задържане под стража", става ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура.

Едва ли има съмнение, че деянието му е неправилно, цинично и противоправно...

Набива се на око обаче, че при неотдавнашните разкрития за полицейско насилие в нощта на 10 юли 2020 г. - при това подплатени с богат видеоматериал, прокурор Вероника Трифонова от същата районна прокуратура съобщи, че единственото досъдебно производство, което е образувала, е още на фаза в следствието и се разследва. А други две е прекратила.

Прокуратурата пък изненадващо съобщи, че води разследвания и че "поне четирима полицаи" са привлечени по досъдебно производство по същия член - 131 от НК. На каква фаза са те не е известно.

Ето и пълния текст на днешното съобщение:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, причинил телесна повреда на полицай

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж, който е причинил лека телесна повреда на полицай – престъпление по чл. 131, ал.2 от НК.

На 13.09.2021 г. около 20,00 часа в подлеза на метростанция „Сливница“ , гр. София, Д.Т. ударил с юмрук в областта на лицето С.С., в качеството му на длъжностно лице, при изпълнение на службата му, като младши инспектор в ООП-СДВР сектор Метрополитен и скъсал тениската му.
За престъплението, което Д.Т. е извършил, НК предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 5 години.

Обвиняемият е бездомен и води скитнически начин на живот. Предвид дързостта на деянието, липсата на постоянен адрес и опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Т.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.