Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Да бъде конфискувано имущество за 2 219 571 лв. на петима души поиска от съда Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Комисията иска да се отнеме собственост на стойност 1,4 млн. лв. на ректора по финанси на Икономическия университет във Варна Стоян Стоянов. Той не е подал в срок годишната си декларация и е последвала пълна имуществена проверка, която установила несъответствие между имущество и доходи. Проверка на Клуб Z на сайта на Икономическия университет показа, че зам.-ректорът по финансите е друг човек, а името, цитирано от КПКОНПИ, съвпада с това на човека, заемащ поста "главен секретар" на университета. От ИУ-Варна потвърдиха, че техният гл. секретар е заемал длъжността зам.-ректор по финансите в преден мандат, а от КПКОНПИ уточниха, че става дума за същия човек, който е бил на тази длъжност през 2019 г.

От Мирослав Николов, бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, се претендира сумата от 174 492,11 лв. пред Окръжен съд-Ямбол. Той е с обвинение от прокуратурата за умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за Фонда. На 26 февруари 2014 г. Николов сключил договор за консултантски услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с търговско дружество на стойност 19 950 лв. Същевременно в ДФ “Земеделие“ има Дирекция „Връзки с обществеността, протокол и координация“, в която работят достатъчно на брой служители. Делото за това беше веднъж прекратявано от съда.

В Софийски градски съд се внася искова молба срещу Теодора Симеонова на стойност 430 784,29 лв. Иска се и отнемане в полза на държавата на два недвижими имота и 2 моторни превозни средства. Симеонова е обвинена от прокуратурата за това, че е действала като помагач при изплащане на крупна парична сума по банков път на лице, което не е титуляр по сметка, без правно основание.

Срещу Георги Иванов се внася иск на стойност 131 761,49 лв. в Окръжен съд – Плевен. В исковата молба са включени и 5 недвижими имота и 4 моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че като представител на държавно предприятие, умишлено е заблудил лице, че ще му посредничи в набавяне на документи за процедура по обществена поръчка,  за да може конкретната фирма да получи одобрение при възлагането на поръчката. 

В Окръжен съд – Варна се внася иск срещу Румен Славев на стойност 120 967.50 лв. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за измама.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.