Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Последното заседание на т.нар. комисия "Росенец", на която бе гръмко обявено изслушването на обитателя на "сарая" - почетния председател на ДПС Ахмед Доган, се сгромоляса. Очаквано не се появи не само самият почетен председател, но и част от депутатите от комисията, което направи кворума невъзможен. Респективно - заседанието не може да се проведе.

Точно в часа 14, за когато бе обявен стартът на заседанието, председателят Калоян Янков ("Демократична България") констатира, че няма кворум и даде 15-минутна почивка. Не че наоколо се мяркаше самият Доган - чието изслушване бе поставено под първа точка в дневния ред.

15 минути по-късно Янков можеше само да констатира колко е часът и неналичието на нужния брой депутати. В залата бяха шестима от общо 12 - тоест един липсваше, за да има кворум.

Янков обаче реши да посочи изрично - кои присъстват и кои не. "Тук са представителите на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме! Липсват тези от ГЕРБ, ДПС и БСП".

"Ако 47-ото Народно събрание прояви желание да проучва отново тази тема, ще се видим вероятно. Предстои да проучим в следващия парламент каква е връзката на г-н Доган с "Росенец", вметна председателят на комисията.

И обяви, че събраната информация по време на все пак провелите се заседания, ще бъде предоставена на ДАНС, антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и на прокуратурата (която вече се занима веднъж с темата).

Бламирането от страна на ГЕРБ и ДПС не е изненада. Поведението на Движението по време на всички заседания на комисията може да се определи като ехидно, но пък и не може да се каже, че самата комисия постигна кой знае какво или информира обществото за нещо ново около казуса с т.нар. Летен Догансарай. Даниел Митов (ГЕРБ) пък коментира пред Клуб Z, че от партията смятат живота на този парламент за приключен, работата на комисиите му за безплодна, а изкуственото удължаване на живота му за противоконституционно. Затова днес депутатите членове на комисията били по други задачи.

Изненада обаче бе отсъствието на депутатите на левицата, които до момента на практика държаха кворума.

Клуб Z се свърза с члена на комисията Атанас Зафиров. По думите му не е имало решение на БСП депутатите ѝ да не присъстват. Самият той изтъкна колко пъти именно социалистите са спасявали кворума в тази комисия (което е факт), а в конкретния случай посочи, че е бил по рано на Комисия по отбрана (на която е председател), после на партийно заседание и е мислел, че комисията "Росенец" е насрочена за 14:30 ч., а не за 14 ч. И точно бил напът, когато кворумът се е провалил. Зафиров посочи още, че лично той е осигурил пропуските за влизане днес в парламента на част от гостите на заседанието, в т.ч. на Константин Бачийски – общински съветник в Бургас, един от най-големите активисти по темата. 

Коментари

Не се стягайте ве!

Доган вече е изпратил кофа със сладолед на излъганите камилчета.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.