“Страхотни няколко седмици на работа върху филма “29 април, 1992” с нашия страхотен режисьор Ариел Вромен и невероятния усърдно работещ екип”, написа в инстаграм синът на Клинт Истууд – Скот. От няколко седмици той е в страната ни именно за снимките на лентата. Голяма част от екипа, който хвали, са именно българи.

Холивудският актьор публикува и няколко фотоса зад кадър от снимачната площадка. На единия от тях е застанал в профил със сериозно изражение на лицето. Вторият е черно-бял. На него седи до колегата си Рей Лиота, като около тях се появяват още двама души от екипа.

Рей Лиота

Именно в България Истууд отбеляза и една от най-трагичните дати в американската история - 11 септември. На нея през 2001 г. терористи събориха Кулите близнаци на Световния търговски център. Макар и да не бе в страната си, актьорът публикува в социалните мрежи снимка с американския флаг, като добави “Ние помним”. 

Работата по американския филм у нас продължава, като освен Истууд и Лиота в него участва и звездата от “Бързи и яростни” Тайрийз Гибсън.

Сюжетът проследява банда престъпници, които се опитват да откраднат платина от завод за преработка на катализатори, докато по улиците на Лос Анджелис има протести на чернокожи заради убит от полицай техен събрат.