Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полският президент Анджей Дуда няма да се срещне с германската канцлерка Ангела Меркел по време на визитата й утре във Варшава, каза висш служител на президентската канцелария, цитиран от ДПА.

Промяната в графика бе обявена малко след като Русия заяви, че спорният газопровод "Северен поток-2" към Германия е завършен. Полша отдавна се противопоставя на този проект, отбелязва ДПА.

Германското правителство заяви по-рано този месец, че Меркел и Дуда ще се срещнат.

Павел Солох, ръководител на звеното за национална сигурност на полският президент, обаче каза днес, че срещата няма да се състои заради "стечение на обстоятелствата и несъвпадение на" графиците.

Дуда ще се намира в Катовице на дълго планирано посещение по времето, когато Меркел ще е във Варшава, каза Солох пред полското радио и добави, че германското посолство е било информирано за неговите пътувания.

"Отношенията с Германия са добри, дори "Северен поток-2" да хвърля сянка върху тях, което отслабва доверието в двустранните връзки", каза Солох.

Според информации на полски медии разочарованието от завършването на проекта е изиграло роля за решението на Дуда да не се срещне с Меркел.

Канцлерката ще се срещне утре с полския премиер Матеуш Моравецки, съобщи полското правителство и добави, че във фокуса на разговорите им ще бъде ситуацията на полската граница с Беларус.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.