Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кой ще нарисува най-хубавите портрети на чеченския лидер и на неговите родители?

Победителите ще бъдат наградени с хиляди евро от руската кавказка република, управлявана с желязна ръка от Рамзан Кадиров, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Поради многото молби от чеченци, живеещи извън нашата република, обявяваме конкурс за най-добър портрет" на Кадиров, а също така на родителите му Ахмад и Аймани", написа снощи в Инстаграм председателят на чеченския парламент Магомед Даудов.

За творците са предвидени три награди на обща стойност 1,5 милиона рубли (17 200 евро).

Заявената цел на конкурса е "да бъдат повишени знанията за историята на родната земя" и "да се запази културната връзка с родината" - Чечения, по-специално за диаспората.

Посланието е съпроводено с видео, показващо Рамзан Кадиров седнал на маса, усмихнат, в обкръжението на препарирани диви животни, а по стените - портрети на баща му и окачени саби.

Близък до руския президент Владимир Путин, Рамзан Кадиров управлява с желязна ръка своята мюсюлманска и консервативна република, опустошена от два сепаратистки конфликта в края на 90-те.

Той наложи брутално властта си в Чечения с подкрепата на Кремъл след убийството на баща си Ахмад при бомбен атентат през 2004 г.

Кадиров поведе безпощадна битка срещу сепаратистките бунтовници и джихадистите, но според правозащитници е извършил безбройни зверства, например извънсъдебни екзекуции и убийства, включително в чужбина.

В Чечения навсякъде се виждат портрети на Кадирови - баща и син, както и на Владимир Путин.

Рамзан Кадиров поддържа имидж на кален боец и без колебание сам участва в сражения с оръжие в ръка, подхранвайки един вид местен култ към личността си.

Коментари

....

Не съм сигурен, че някой би дръзнал да го направи, ако му е мил животът.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.