Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В столицата на Чечения Грозни ще бъде построена джамия, която да носи името на президента на републиката Рамзан Кадиров, съобщиха местните медии, цитирани от БГНЕС.

Корпусът ще побира 2 000 души.

По информация на чеченската държавна телевизия „Грозни”, решението джамията да носи името на Кадиров е "взето в резултат на многобройните молби на жителите на републиката, въпреки неговото нежелание".

Строителството ще бъде под надзора на помощника на Кадиров Амруди Едилгариев.

През 2008 г. в Грозни беше построена една от най-големите джамии в Европа – „Сърцето на Чечения”, кръстена в чест на убития президент Ахмат Кадиров. През 2014 г. в град Аргун е открита джамия, която носи името на майката на Рамзан Кадиров Аймани.

През 2019 г. в град Шали е открита джамия, за която се очакваше, че ще носи името на Кадиров, но на церемонията беше обявено, че ще бъде кръстена на пророка Мохамед.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.