"На мен ми е интереснио защо г-жа Нинова атакува по такъв безскрупулен начин правителството на президента".

Така депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян коментира вчерашната изненадваща подкрепа от страна на БСП за размера на пенсиите, взривила проекта за актуализация на бюджета, изготвен от Министерския съвет и постигнал съгласие в парламентарните комисии.

Бабикян разкритикува в ефира на БНТ тази подкрепа за текстовете на ДПС, минали и с гласовете на ГЕРБ, в контекста на политическата криза у нас.

"Вчера какво чухте от Цонев - да, ние партиите на статуквото ще свършим работата. Да чухте някой от БСП да го опровергава?", припомни Бабикян изказването на депутата от Движението Йордан Цонев в смисъл на - да, взехме се ние "партиите на статуквото", за да свършим това, което вие "партиите на промяната" не можете.

"Не може да гласуваш 800 милиона, да ги удариш в масата, и утре да се чудиш как да плащаш 60/40, на гранични войски, на лекарите. Продъниха бюджета", продължи Бабикян. 

По думите му случилото се вчера е част от "предизборна платформа".

"Точно това видяхме вчера. Да накажеш партиите на протеста и да си направиш предизборното шоу. Не мога да го определя по друг начин освен като "злобата на статуквото". Да, Бойко Борисов е победен, но мафията не е и тя никога няма да се покаже и да каже "аз се казвам Иван Георгиев". Не може да разсъждаваш така - докато ми е мандатчето, докато са изборите..."

А след новия вот?

"Не знам какъв брой гънки трябва да се появят в главите на тези хора да се сложат 5 задачи и да продължаваме".

По повод решението на Бабикян и съратника му от Отровното трио Николай Хаджигенов (също депутат от ИБГНИ) да регистрират сдружение "Ние идваме", което се възприе като отцепничество от коалицията с Мая Манолова, Татяна Дончева и Мария Капон, Бабикян посочи, че това е една НПО, като до този момент "нямахме формат, с който де юре да присъстваме някъде", а триото било виртуално. "Не вярвам, че отделно ще се явим, въпреки че не е взето решение", посочи той в отговор на въпроса дали сдружението ще стане партия за отделно явяване на изборите.

"На предстоящите избори гледам с досада и отвращение. Не може повторението да прави политиците по-разумни. Ако ще ти отсекат главата, не се занимаваш с това да си режеш ноктите - политиците трябва да могат да отсяват важното от маловажното", върна се той на случилото се през последните месеци. 

И даде за пример отношенията в самата коалиция ИБГНИ - лично той загубил десни приятели, понеже бил с две леви дами вътре.

"Сега се наложи това да се произведе в национален модел в парламента и хоп - не се получи. Егоизмите избиха отгоре".

По отношение на обвиненията от "Има такъв народ" към Дончева, че опитвала да разцепи групата й с подкупи, Бабикян заяви, че не е знел за лични нейни срещи с представители на партията на Слави Трифонов.

"Някакво физическо лице се е видяло с друго фиическо лице. Все пак, не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда. Ние в развод без брак не можем да участваме".

А на въпрос "На кого вярвате?", отвърна:

"А, не. С такива църковни въпроси предпочитам да не се занимавам. Вярвам на фактите. Интересното е, че г-н главният прокурор реши да влезе във функциите си. Да видим какво ще стане".