Празниците на изкуствата "Аполония" бяха закрити в амфитеатъра в Созопол с близо двучасов концерт на група "Фондацията". Концертът бе под надслов "Фондацията" представя Дони и Момчил". Това е второто събиране на поп-рок музикантите Дони и Момчил заедно на сцена след повече от 20 години раздяла, съобщи Дарик.

Дони и Момчил са първите български изпълнители, прозвучали в МТВ. Песента им "Уморени крила" се качи на висока позиция в холандския билборд, английското списание "Q" ги подреди между най-големите групи на света за 1997 г. заедно с U2 и Oasis, а песента им "Нестинарка" излезе в милионен тираж, в сборния диск: "Sounds like a new Europe". Дони и Момчил са два пъти носители на награди за цялостен принос към музиката, а техните албуми се продадоха в стотици хиляди копия.

От 31 август до 6 септември "Аполония" предложи 40 културни събития в програмата на 37-ото си издание. Участваха български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти.

Празниците на изкуствата "Аполония" са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация "Аполония", създадена през 1991 г. За популяризирането и отразяването на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол медиен партньор е Клуб Z.