Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Алеята на книгата започна вчера пред НДК и на бул. „Витоша“. До неделя включително 47 шатри, 120 издателства и над 60 събития от съпътстващата културна програма очакват читателите в столицата.

Изложението ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация“, като всички посетители ще получат листовки с информация за кампанията, чиято цел е да бъде запазена намалената ставка на ДДС върху книгите, която беше въведена като временна мярка на 1 юли 2020 г. със срок до края на тази година.

Десислава Алексиева - председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“, каза за инициативата:

„Точно на деня на Съединението, защото книгите са нещо, което обединява и радостната новина е, че ще можем да стартираме, разбира се, при спазване на всички мерки, както е било всеки път от началото на пандемията досега. Събитието е изключително мащабно тази година, има 47 шатри, близо 120 издателства, което означава, че читателите ще могат да се срещнат наистина с едно огромно книжно богатство“.

Щандовете на Алеята на книгата ще работят всеки ден от 10 сутринта до 8 вечерта.

Ключови думи

Коментари

.....

Приятно четене (и купуване). :-) Защо обаче в заглавието пише 20 издателства, след като те са 120, остава загадка...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.