Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес в България влизат в сила нови мерки - ще бъде наложен вечерен час за заведенията, както и ограничение на присъстващите на сватби и други тържества.

Предвижда се заведенията да работят от 7 до 23 часа. Фитнесите ще са отворени при капацитет до 30 процента. Кината, театрите, концертите на закрито ще работят с намален наполовина капацитет. Преустановяват се всички масови мероприятия като фестивали и събори.

Бизнесът реагира остро, като се обяви против новите ограничения. От Асоциацията на заведенията обясниха, че няма как дискотеки и барове да спрат да работят, без да има компенсации за бизнеса.

"Ще изразим нашето недоволство с граждански протест. Заведенията няма да затворят след 23 часа. Това ни дава законът като право, това и ще направим", обясни Ричард Алибегов пред "Нова телевизия".

Масов протест в София ще събере хора от различни браншове, които са против мерките без компенсации. 

От Българската асоциация за здраве и фитнес пък обясниха, че колективните спортове се забраняват, но не и груповите занимания. Оттам отбелязаха, че
спортуващите хора повишават имунитета си и от асоциацията са съюзник в превенцията на здравето. Оттам също поискаха обезщетения.

Коментари

бизнеса

Родния бизнес да го пратят на запад и да види как е там и тогава да протестира, аман от Алибеговци и други австралопитеци, до един подкукуросвани от Тулупа и шайката ГЕРБ.

Ковитттт

Ако на Алибегов почине майка му от Ковид, друга песен ще запее талибана. МЗ казаха, ако клиентите са ваксинирани и имат сертификат да се събират, какъв е проблема тогава?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.