„В интерес на г-жа Татяна Дончева е най-добре да спре да говори.”

Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в Чирпан, където беше по повод празниците за Съединението. И така продължи задочния сблъсък с депутатката от "Изправи се БГ! Ние идваме". Йорданов обвини вчера Дончева, че се е опитвала да разцепи парламентарната група на ИТН, да купи депутати, за да има достатъчна бройка за подкрепа за евентуален кабинет. Юристката предлагала даже по половин милион на човек, обяви още той. Татяна Дончева вчера отхвърли всички негови твърдения като неверни и като "пълни бълнувания". Днес шефът на ПГ на ИТН продължи да не отстъпва от обвиненията си.

„Казах, че има запис, че е била на тази среща. Да, размахвала е едни листчета с едни цифрички”, каза Йорданов и добави: „Тя прекали с разни приказки да лъже по нас, а всъщност тя е човекът, който прави такива неща. Тя е водила някакъв разговор, в който се е опитала да разцепи групата, да ги убеждава да напускат, да ходят евентуално като министри в третия мандат, така че това е грозна работа”.

 
На въпрос на бТВ защо не е подал сигнал до компетентните органи, той отговори, че не знае. 
 
"Аз не съм разследващ полицай", беше следващата му реплика.
 
Йорданов отказа да отговори дали смята да извади запис, който да подкрепи твърденията му.

Той коментира и отправената заплаха за убийство към Ива Митева. „Аз не съм разследващ орган, има си разследващи органи, има си закони в тази страна. Деянието не е за похвала – от там нататък си има органи в държавата, които трябва да се занимават с това”.

На въпрос дали заплахата би могла да е поръчка, той отговори: „Има странно съвпадение кога се случи това - когато два дена подред се занимаваме със Закона за НСО и ГЕРБ, БСП и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време. Сега - дали някой от тях е засилил този човек, защото знаете, че хора, които са общо взето в страни от обществото са лесно манипулируеми, не знам, затова си има разследващи органи. Сигналът го оповестих със съгласието на г-жа Митева, така че нищо лошо не се случи от това и е по-добре нещата да са пред вас и пред българските граждани”.

„Така или иначе, за първи път имаме заплаха към председател на НС, към г-жа Ива Митева, която е един професионалист, единственият й проблем е, че ние се занимавахме със Закона за НСО и се получи тази заплаха”, добави Йорданов.