Днешният празничен ден - 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, бе отбелязан от редица политици, а от други - не. 

"Днешният празник е повод да си припомним колко е важно единението, защото то носи сила и възход. На тази дата отдаваме достойна почит на всички, които с живота и делото си направиха така, че България да има достойно място на картата на Европа и на света.
Днешното време е не по-малко драматично и изисква същия подвиг – да се преодолеят лични и партийни пристрастия, за да можем в единство и заедност да живеем мирно и градивно, в името на по-доброто бъдеще на нашата Родина”, написа във фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова днес бе на представяне на книга в къщата на Иван Вазов, където заяви, цитирана от пресцентъра си:

"Пожелавам честит празник, кураж и вяра на българския народ.” 

След лидера си Бойко Борисов, редица политици от ГЕРБ като по команда пуснаха приветствия за празника към симпатизантите си. 

Към 11,30 ч днес Клуб Z не откри поздравления във фейсбук страниците на редица водещи политици - Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Слави Трифонов, Радан Кънев.

По обед  повечето политици вече поздравиха българите за празника.