Бившият премиер Бойко Борисов в пост във фейсбук се възползва от Деня на Съединението, за да нападне за пореден път президента Румен Радев и за да рекламира новия си партиен девиз, че заедно сме по-силни от хаоса. 

"Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос”, заявява лидерът на ГЕРБ.

Ето целия му пост:

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време. Вярвам, че заедно ще успеем! България ще се върне сред отличниците в Европа и ще го постигнем заедно. Защото заедно сме по-силни от хаоса!"

Премиерът Стефан Янев, в обръщение на сайта на Министерския съвет, бе по-конструктивен и призова заедно да работим за благополучието на страната:

"Имайки за пример великото и достойно дело на нашите предци, днес е недопустимо да бъдем безразлични към техния завет или да търсим оправдания, с които да намалим очакванията към себе си. Живеем в изключително неспокойни и несигурни  времена, но именно настоящето ни дава възможност да докажем, че продължаваме да носим в себе си силния български дух, с който нашите национални герои извоюваха в миналото свободата, единението и независимостта на България.

Съединението ясно показа, че силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Ето защо днес, когато страната ни е изправена пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот. Нужно е като общество да проявим мъдрост, отговорност и да положим единни усилия за благополучието на нашата държава. Всички искаме страната ни да върви напред и да имаме по-добър живот, но за да не бъдат усилията на всеки от нас напразни, трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България."