Агенцията по вписванията отказа да впише в Търговския регистър решенията на Изпълкома на БФС от заседанието на 19 август. Тогава ръководният орган на родния футбол насрочи редовен конгрес за 18 март догодина, като не зачете подписката на Димитър Бербатов за извънреден тази есен.

В мотивите на агенцията се казва, че заседанието на ИК не е свикано от лицето, което в момента представлява съюза - Михаил Касабов, а от Борислав Михайлов, който през пролетта оттегли оставката си и обяви завръщане на президентския пост.

И тогава Агенцията по вписванията отказа да регистрира Михайлов, но след това Софийски градски съд уважи жалба на бившия вратар, а наскоро и Апелативният съд се произнесе в полза на Боби, отхвърляйки жалба на Агенцията по вписванията.

Въпреки това Михайлов още не е вписан, нито пък има пълномощно от Касабов, личи от мотивите на АВ.

Има още два пункта, по които Изпълкомът е бил в нарушение - няма доказателство за изпратена покана към Петър Величков, а също така заседанието е започнало в 14:03 часа, а не от 15:00, както е било обявено предварително.

Величков се присъедини към Димитър Бербатов и стана "персона нон грата" за БФС. Той бе изгонен от предишна сбирка, а на тази не беше поканен. Обяснението на Михайлов бе, че бизнесменът "е предал" колегите си.

Бербатов алармира преди дни, че последният Изпълком е свикан и проведен неправомерно.

А от всичко сега излиза, че - поне на този етап, конгрес на БФС на 18 март 2022 г. не е насрочен.