Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерският съвет реши на днешното си заседание България да приеме до 70 афганистански граждани на територията на страната. От правителствената пресслужба заявиха, че те са работили за българското посолство в Кабул, както и за службите на ЕС и НАТО в страната.

“Важно е от гледна точка на съпричастността и солидарността, както и по отношение на това, че тези хора са работили за България. Даваме си сметка, че ситуацията е много динамична и самото им изтегляне от Афганистан ще бъде трудно, но със създадената организация се надявам да постигнем успех”, заяви министър-председателят Стефан Янев.


Решението вече е било представено от външния министър Светлан Стоев пред външната комисия в парламента. Всички афганистанци, които ще вземем, са работили за ЕС (20 души) и за НАТО (50 души), като в миналото част от тях са били наети като местни лица от българското посолство в Кабул. 

Въобще не е ясно как афганистанците ще стигнат до България, тъй като евакуацията на цивилни граждани е силно затруднена. За момента граждани на Афганистан влизат в ЕС през Германия, която е отворила приемателен център в Ташкент, столицата на Узбекистан, и оттам ги извозва със самолети на "Луфтвафе".


Дипломатическата ни мисия не функционира от 10 март 2018 г., когато на посолството ни бяха нанесени сериозни материални щети вследствие на терористичен акт. Въпреки това 6 месеца след закриването на посолството България назначи посланик в Кабул - дипломатът Иван Котов, който оттогава е със седалище в София и де факто работи в Министерството на външните работи.

Нашият посолски комплекс се наглеждаше от британските дипломати в Кабул, чиято сграда на посолството е в наш имот и отдавна текат преговори по продажабата на земята на Обединеното кралство.

Коментари

....

А ние какво сме - държава или колония?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.