"Лудогорец" загуби от "Малмьо" в първия плейоф за влизане в групите на Шампионската лига - 0:2 на шведска земя. Реваншът е идната седмица в Разград.

Отново се потвърди правилото, че "орлите" играят много трудно с отбори от Скандинавия и въобще от Северна Европа. А поражението можеше да е по-тежко, домакините пропуснаха още няколко положения, удариха и греда.

Те доминираха през целия двубой и показаха, че двете им победи над "Рейнджърс" в предишната фаза не са случайни.

Велко Бирманчевич откри в 26-ата минута, а в 61-ата Йо Инге Бергет удвои. Все пак шансове за реванша има. Днес липсваше наказаният Кирил Десподов, който се завръща за ответния сблъсък.

Отпадналият отбор влиза в групите на Лига Европа.

Началото бе предпазливо и равностойно. Двата отбора размениха атаки, "Лудогорец" не завърши по най-добрия начин отлична контра.

В 15-ата минута Кристиансен нахлу в наказателното поле и шутира - греда. А още отпреди това "Малмьо" започна да затяга обръча и по-солидно да пресира своя съперник. Шведският първенец залагаше и на физически сблъсъци.

Рикс бе изведен сам срещу Кахлина, но реши да подава, така Игор Пластун се намеси и предотврати гол. 

Пред вратата на българския представител ставаше все по-напрегнато и в 26-ата логичното се случи - домакините изпълниха заучено корнер, Бирманчевич се измъкна и с техничен удар от дъгата на наказателното поле откри.

В 41-ата "Малмьо" пропусна да вкара втори гол, а малко след това Бърнард Текпетей създаде единственото положение за "Лудогорец" до почивката. Той шутира отляво на атаката, което доведе до намеса на вратаря Далин.

"Малмьо" започна мощно и след антракта. Кахлина парира опит на Кристиансен. Малко след това "Лудогорец" получи свободен удар и Каули шутира добре, но Далин не позволи изравняване.

По-интересните ситуации бяха пред вратата на тима от Разград. След малко повече от час игра Кахлина изби диагонален изстрел, топката попадна в Бергет и той нямаше как да пропусне на метри от голлинията - 2:0.

Веднага след това вратарят на "орлите" предотврати трети гол, а такъв можеше да падне при още две ситуации. В същото време "Лудогорец" принуди Далин да се намеси още веднъж, но така и не създаде 100-процентова възможност.

Дано стигне до повече такива идния вторник. "Малмьо" е много силен отбор, а "Лудогорец" ще има нужда от нещо повече от луда нощ, за да го отстрани.