Футболистът на "Пирин" (Благоевград) Станислав Манолев се извини във фейсбук заради инцидента на снощния мач между ЦСКА-София и "Пирин" (Благоевград) от Първа лига, завършил 1:0 за "червените" в домашния дебют на Стойчо Младенов.

В края на първото полувреме бившият национал, а също така играч на ЦСКА-София, "Лудогорец", "Литекс" и т.н., получи втори жълт и червен картон. На излизане от терена той размени остри думи с футболисти на домакините, най-вече с Амос Юга. Стигна се до суматоха, като двата тима се сдърпаха край страничната линия. В свадата се включиха и двамата треньори, хора от щабовете...

Юга трудно бе удържан. След срещата Стойчо Младенов обвини Манолев в расизъм. На обратното мнение бе наставникът на "орлетата" Уорън Фийни.

Ето какво гласи поста на Манолев (оригиналният правопис е запазен):

Здравейте,

Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач - Аз не съм расист . Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa.Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката ,като чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации. Обърнах се и попитах дали говорят на мен , като отправих една псувня на английски ( f**ng wanki ), в която няма нищо расистко. Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи - искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси , като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА
#notoracism

Под публикацията му Манолев е атакуван от доста фенове на ЦСКА-София. Пуска се видео от което - без звук, се твърди, че той използва думата monkey по адрес на Юга. Така се разчита репликата по устните му. И в интерес на истината - на това прилича.

Манолев дава доста любопитно обяснение. Бил употребил думата wanki. Както я е изписал обаче, няма такава дума в английския. Може би има предвид wanky, което означава нещо много глупаво (неподходящо) или от много ниско качество. Wanker пък се използва за някой, който е неприятен. Или за човек, който мастурбира.

Интересно е дали дисциплинарната комисия на БФС ще се заеме със случая. УЕФА разследва такива прояви и при доказана вина раздава тежки наказания.