Гаел Монфис е първата звезда на световния тенис, обявила участието си на турнира "София оупън 2021" (26 септември - 3 октомври). Французинът е десеткратен шампион в турнирите на ATP.

Миналата седмица в Синсинати той записа победа №500 в тура, а днес се изкачи до №20 в световната ранглиста. За Монфис това ще е второ участие на "София оупън" след полуфинала му през 2019 г.

„Здравейте! С удоволствие ви съобщавам, че ще играя на "София оупън" от 26 септември до 3 октомври. Чакам с нетърпение да ви видя на трибуните“, заяви Монфис, който наскоро се ожени за Елина Свитолина.

Навършващ 35 години идната седмица, Гаел е сред най-големите шоумени на корта вече повече от десетилетие. Артистичните му изяви са безчет, а малко са турнирите по света, в които не е вдигал публиката на крака със зрелищните си изпълнения. 

България бе сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от ATP след прекъсването на сезона миналата година заради пандемията. Монфис заяви участие, но го спря контузия, подобно на други звезди. Сега надпреварата ще е за шеста поредна година.

Очаквайте скоро детайлна информация за билетите и за условията за достъп в "Арена Армеец", които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.