Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"София оупъп", тенис турнирът от серията ATP 250, отново ще се проведе в столицата ни - от 26 септември до 3 октомври в зала "Арена Армеец", съобщават организаторите в прес съобщение.

Надпреварата ще е след US Open и Laver Cup, което стана окончателно ясно, след като ATP потвърди календара за последните три месеца от сезона.

През миналата година България бе сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от тура след прекъсването на сезона заради пандемията, а през 2021-а продължава престижната за страната ни традиция с шестото поредно издание.

"Радваме се, че турнирът в София ще се проведе отново и работим неуморно да го превърнем в незабравимо изживяване с помощта на партньорите ни от Българската федерация по тенис", заяви Кей Годкхинди - турнирен директор на "София участие".

Заявилите участие още не са оповестени, както и дали има шанс отново да видим Григор Димитров в игра на българска земя. Предстои и излизането на официална информация за билетите.

"Пътят дотук беше дълъг и в продължение на месеци работехме в тясно сътрудничество с АТР, за да гарантираме датите на провеждане на турнира. Мястото му в календара зависеше от решението за преместването на "Индиън Уелс" от март за октомври, както и несигурното положение с надпреварата в Шанхай, която, за съжаление, бе анулирана през 2021 г. Осъзнаваме предизвикателствата пред нас в тези непредвидими времена и се радваме, че отново ще организираме турнир, който носи възможност за изява на професионалните тенисисти, удоволствие на феновете в залата и пред телевизионния екран и заетост на хора и местни бизнеси, които работят за турнира", добави Кей Годкхинди.

Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис, заяви:

"Изключителен успех за България и българския тенис е, че успяхме да запазим турнира в София и ще имаме честта да посрещнем елита на световния тенис у нас за шеста поредна година.

Преборихме се с редица други европейски и световни столици, имащи огромно желание да приемат турнира в тази седмица от календара на АТР. Но в името на любимия спорт, на тенис талантите на бъдещето, които растат в България и намират ново вдъхновение, в името на феновете на тениса, положихме сериозни усилия, които дадоха резултат.

Запазихме турнира, който се превърна в лицето на нашия спорт - по света и у нас. А прекрасната ни страна и прекрасната ни столица отново ще получат невероятна реклама по целия свят. Международната телевизионна аудитория достига 580 милиона зрители, а с медийните публикации чуждестранната аудитория надминава 1 милиард души.

Светът отново ще впери поглед към София и пак ще се говори за България. А всяка година турнирът надгражда и подсигурява нови и нови позитивни емоции. "София оупън" се превърна в марка в света на тениса. Утвърдихме турнира в България като традиция в календара на АТР. И традицията продължава."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.