Музикантът Васил Гюров е помогнал в спасяването на дете и мъж от удавяне на 13 август на плаж „Корал“, предаде бТВ. Инцидентът станал след края на работното време на спасителите.

12-годишно дете влязло във водата при мъртво вълнение, а баща му го последвал.

"Хората започнаха да викат за помощ. Имахме късмет всичко да приключи благополучно. Първо тръгнахме с въже, видяхме, че няма да станат нещата с него...

Успяхме да ги качим на сърф дъска, през цялото време ги държахме трима човека и с помощта на хората от брега да ни издърпат", разказа Гюров.

Музикантът предупреди, че плажът е опасен и трябва да се внимава.

"Всеки ден в охраняемата зона влизат моторници и джетове, ние ги предупреждаваме, сигнализираме на Изпълнителна агенция „Морска администрация“. Преди няколко дни дойдоха мутри да бият", разказа Атанас Русев от сдружението "Да запазим Корал".

Плаж „Корал“ е еко плаж и е с малко по-особен статут, но е охраняем.

"На неохраняем плаж влизането и излизането на джетовете става с минимална скорост от 9 км/ч. Опитваме се да обработим получените сигнали по най-бързия начин", каза пред медията Александър Илиев, директор на Дирекция „Морска администрация“ – Бургас.

Васил Гюров подкрепя Камен Алипиев по време на протестите срещу ръководството на Емил Кошлуков в БНТ през 2018 г. Снимка Архив

Васко Гюров е най-познат със своята група "Ревю". В началото на 1990-те заедно с Милена Славова те издадоха съвместна дългосвиреща плоча, а басистът и певец е автор на повечето от най-големите хитове на Милена. Оттогава имат няколко опита за реюниън, но от години "Ревю" функционира с друга певица.