За абсурден случай, при който 18-годишен от Русенско опитал да се представи за полицай и да прави проверки по КАТ разказа Нова тв.

Поне официално - според медията, тийнейджърът е откраднал униформата на баща си. Мнимият полицай бил разкрит от "колегите", а сигналът е подаден от водач, който бил спрян за проверка.

В понеделник сутрин Цанко Цанев разказва, че пътувал от Ново село към Русе, като около 7.30 ч. бил спрян за проверка близо до езерото Липник, по пътя между с. Николово и Червена вода.

„Пред мен имаше автомобил, който се движеше бавно. Намалих и видях някакво лице с палка”, разказва Цанев.

Мъжът се усъмнил, но още по-изненадан останал от външния вид на приближилия се до колата "катаджия".

„Отворих до половината стъклото и той каза „Добър вечер”. Казах: "Как добър вечер? То стана сутрин". Той отвърна: „Документите за проверка”. Но аз видях, че е неадекватен, клатушкаше се и говореше неясно. Отказах да му дам документите си", твърди Цанко.

Освен странното поведение, шофьорът забелязва още един детайл в облеклото на младия мъж.

„Шапка нямаше, но беше с полицейска риза, с пагони без нашивки. Носеше бели маратонки”, разказа още Цанко.

Макар че срещата с мнимия полицай била по-кратка от минута, неговият разказ съвпада и с този на друг водач - спрян преди него.

Младежътг повторял непрестанно: "Това е проверка". И двамата шофьори забелязали и още нещо необичайно - на отсрещната страна на пътя имало друго момче, което през цялото време снимало с телефона си.

Малко след инцидента Цанко подал сигнал на тел. 112. Проверката на полицията установява, че 18-годишният е взел част от униформата на баща си, без негово знание.

От полицията в Русе съобщават още, че момчето е открито, всички полицейски атрибути са прибрани и случаят се разследва.

Не се казва - какво в работата на катаджиите е привлякло момчето да се насочи към тази професия....