Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира категорична победа на ГЕРБ на следващите избори. Той бе на посещение в Пазарджишко, където имаше големи пожари.

"Хората се осъзнаха - тези се подиграват с държавата", заяви Борисов.

Попитан дали тази прогнозирана от него категорична победа означава собствено мнозинство, той все пак бе по-умерен.

"След тези избори всички партии трябва да си сменят реториката. Ако искат да разговарят. Като си се провалил един, път, втори път, народът категорично им каза - никоя партия не може сама, но ГЕРБ не трябва да бъде изчегъртана", каза Борисов.

И допълни, че би подкрепил всеки, включително с третия мандат, който представи програма с конкретни точки.

"Като не искат, народът накрая ще ги изгони с камъни. Трети мандат бих подкрепил, но първо трябва да сложат премиер, който разбира. За съжаление по-подготвен от мен няма", заяви Борисов.

Той коментира и актуализацията на бюджета.

"Бюджетът е внесен от Асен Василев. Съдружникът му англичанин казва, че той е един много умен мошеник. Искате да му подкрепя бюджета, та утре да кажат "Борисов подкрепи мошеника".

Махайте всички тези, да сложат свестни хора. Да дойдат и да кажат - трябват ми 60 гласа за тези точки, веднага ще ги подкрепя", заяви Борисов.

Според него служебното правителство се е провалило във външната политика, в здравеопазването, финансите, икономиката, МВР.

"От лидер на Балканите сме изпокарани с всички съседи. Шербета съм му носил на Ердоган. Много обидни думи... Целият ЕС разчиташе на нашето добросъседство и разбирателство", каза Борисов.

И допълни:

"Кой на мен ми актуализира бюджета? Откъде намирахме 50 лв. на пенсионерите? Кой ни даваше пари за пътища? Ние ги изкарвахме с приходните агенции.

Мен питахте ли ме - за първа линия, откъде вземахме ние парите в условията на най-тежка криза. Нали са по-кадърни от нас."

Борисов изтъкна, че провалът в здравеопазването се дължи на това, че българите не са ваксинирани. Той обвини служебното правителство, че е убило ваксинационния план и е премахнало зелените коридори. Зелените коридори всъщност продължават.

Борисов призова Кирил Ананиев да бъде сложен за финансов министър, защото "това е занаят" и "ще им оправи сметките".

"Не Харвард, на Луната да си завършил - като не разбираш, искаш празен чек", каза Борисов.

Той коментира и думите на президента Румен Радев, че корупционери се опитват да свалят Кирил Петков. И напомни, че първи са го атакували от "Има такъв народ".

"Ние само питаме Конституционния съд като партия, уважаваща закона. Ако не си български гражданин, не може да си министър. Каква мафия, какви 5 лв., спазвайте си Конституцията. Президентът се обърка като пате в кълчища", каза Борисов.

И допълни:

"Има такъв народ" разнебити Асен и Киро, дето ги водеха най-успешни. Кацаров ни разболя, в момента милиони ваксини се хвърлят, препродават. Рашков притискаше кметовете и хиляди българи да не гласуват. Това са партийни кандидати. Кой е удачен? Кого да подкрепя?"

По темата за полицейското насилие Борисов призова да има наказания не само за полицаите, но и за тези, които са ги нападали.

"Като те замерят с павета, какво да правиш", попита той.

Борисов попита още не е ли редно върховният главнокомандващ и държавен глава да носи политическата отговорност за падналия в Черно море самолет.

"Бил е командир на базата и на ВВС. В единия случай Младен Маринов, Бойко Борисов са виновни, а в другия - Румен Радев е невинен. Да мерим с един аршин", призова Борисов.

Той коментира и темата с миграцията.

"Много се радвам, че се сетихте и за миграцията, тя е от много години. И при Бойко Борисов - нула миграция! Години наред вие не знаехе какво е миграция. Като ме върнат, няма да има миграция", заяви Борисов.

Той упрекна управляващите, че са "некадърни, неорганизирани".

"Понеже Бойко се е справил - мълчание. А сега почват - ми, ми, ми, фа, сол, ла. Шербет съм носил!

Ама като отида, и гвардия ме посреща, и свирят българския химн - от Вашингтон до Москва и от Берлин до Париж.

Искат да изчегъртат всичко това, за да правят опити некадърниците с хората. Още малко ще поправят. Значи има миграция вече? Не думай", каза Борисов.