Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес народните представители в парламента най-накрая започнаха да вършат работа по същество и вече успяха да създадат няколко постоянни комисии, а сред тях - тази по бюджет и финанси. В момента тази комисия е критично важна, защото тя е водеща при гледането на актуализацията на бюджета.

Логично, председателството на комисията се падна на най-голямата парламентарна група, тази на "Има такъв народ". Оглявява я финансистът Любомир Каримански, едно от главните остриета на партита на Станислав Трифонов по бюджетни въпроси. 

"Има такъв народ" и ГЕРБ ще имат точно по шестима представители в комисията. БСП получи четирима, "Демократична България" и ДПС - по трима. "Изправи се.БГ! Ние идваме" има само един човек в състава. 

Каримански ще има и цели четирима заместници, като очаквано от ГЕРБ това е бившият финансов министър Кирил Ананиев. След него от БСП зам.-председател е Румен Гечев. ДБ избра Георги Ганев, а ДПС - Петър Чобанов. 

Така сред членовете има трима предишни финансови министри от всички страни на политическия спектър. 

Очаква се, че първото заседание на комисията ще бъде още днес, веднага след края на заседанието на НС.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.