ЦСКА-София обяви привличането на финландския защитник с нидерландски корени Томас Лам. Той е първият футболист, взет откакто старши треньор е Стойчо Младенов.

Трансферът му (27-годишният Лам идва като свободен агент) до голяма степен е продиктуван от това, че контузията на Мено Кох се оказа по-тежка - той може да отсъства до края на сезона.

Така Лам ще формира двойка в центъра на защитата с Юрген Матей. 

Томас Лам е роден на 18 декември 1993 г. в Амстердам. Майка му е финландка, така той е обличал екипите на всички юношески и младежки формации на скандинавската страна, макар и за по няколко мача. През 2015 г. дебютира за първия тим на "суоме" и оттогава е натрупал 26 срещи. Бил е на лагера преди Евро 2020, но не е взет на шампионата.

В професионалната си кариера Лам е минал през "АЗ Алкмаар" (продукт е на тази академия), "Цволе", "Нотингам Форест", "Твенте" (под наем) и отново "Цволе", в който след три сезона с 47 мача и пет попадения идва на ст. "Българска армия". През изминалия шампионат е играл в 26 срещи, отбелязвайки 3 попадения. Висок е 188 см.

Футболистът от вчера тренира с "червените", след като е преминал медицински прегледи.

В четвъртък от 20 часа наше време ЦСКА-София излиза в първия плейоф на Лигата на конференциите срещу "Виктория" (Пилзен) - на чешка земя. Крайният победител ще играе в групите на турнира.