Участието на "Локомотив" (Пловдив) в турнира Лига на конференциите приключи в третия предварителен кръг. "Смърфовете" загубиха с 2:4 гостуването на "Копенхаген" на ст. "Паркен", така общият резултат е 3:5.

Резултатът можеше да бъде и много по-голям, датският отбор и за миг не остави впечатление, че може да допусне изненада, независимо, че резултатът стана 1:2 преди почивката. "Локомотив" отпада достойно - разликата в класите е сериозна.

Кевин Дикс откри в 11-ата минута с глава. След 9 мин. пак той направи 2:0, слагайки край на хубава акция на домакините. "Копенхаген" наложи превес още от първия съдийски сигнал и създаде възможности.

"Локомотив" рядко получаваше шансове да атакува. В 30-ата българският тим стигна до свободен удар, Первис Умарбаев центрира, Крачун нацели напречната греда с глава, а Димитър Илиев сполучи да намали с добавката, като топката се отби в защитник и вратаря на "Копенхаген".

Пет минути преди края на полувремето обаче Пеп Биел напредна и порази Илко Пиргов с неособено силен, но техничен удар - 3:1.

Ако и имало някаква интрига, тя приключи в 48-ата, когато Дарами реализира за 4:1. В 71-ата Йонас Винд трасна греда, като топката тупна около голлинията.

Чест прави на "Локомотив", че стигна до още един гол в края на срещата, която при горния резултат се доиграваше. В 86-ата Лукас Салинас фиксира крайното 2:4 с може би най-добрата атака на "черно-белите".