Кристиан Ериксен се завърна в клуба си "Интер" (Милано) за първи път след Евро 2020. Халфът получи сърдечен арест и колабира в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия (0:1).

Минути по-късно той бе върнат към живота с помощта на дефибрилатор, но за известно време положението с него не изглеждаше добре. Ериксен бе приет в болница, където дни след случката му бе поставен специален дефибрилатор.

"Интер" заяви, че "Ериксен е добре, той се намира в отлична психическа и физическа форма". 

Футболистът се срещна с отбора и целия щаб, като визитата му се превърна в събитие.

Шампионът на Италия добави в изявлението, че Кристиан се е подложил на възстановителна програма, предложена му от датски лекари. Медиците на "Интер" са информирани за стъпките в целия процес. Постоянно му се правят изследвания.

Продължават спекулациите дали Ериксен може да продължи кариерата си и къде. В Италия законодателството забранява на професионални състезатели да практикуват спорт с въпросното устройство (инвертор дефибрилатор) - такова, каквото е поставено на халфа. Според непотвърдена информация има вариант то да бъде премахнато от кожата на датчанина.

Засега няма официална информация кога ще се знае повече за състоянието на Ериксен и какви са шансовете му да продължи да играе.