Поредна промяна в ръководството на държавното дружество "Автомагистрали" от днес. С официално съобщение на сайта си компанията информира, че досегашният член на Съвета на директорите инж. Иван Станчев става изпълнителен директор. Той ще замести инж. Валентин Вълков, който пък остава и член на същия Съвет на директорите. 

Вътрешната рокада не следва много ясна логика, макар че в съобщението се казва следното: 

"Промяната е вследствие на направена промяна на Устава на „Автомагистрали“ ЕАД, с която изпълнителният директор и председателят на Съвета на директорите управляват дружеството заедно и поотделно."

Така в момента излиза, че тримата новозначени директори от министър Виолета Комитова продължават да стоят на постовете си, но с някои размествания. Вълков остава просто член на СД, Станчев е изпълнителен директор, а Десислава Христова остава на поста председател на СД. 

Интересното е, че Вълков бе кандидат за член на постоянното ръководство (в момента ръководството е временно), но не бе допуснат - заради липса на управленски опит. 

Драмата "ново ръководство на "Автомагистрали" продължи близо месец, заради отказа на предишния Изпълнителен директор Стоян Беличев да напусне поста и поредицата му обжалвания на уволнението, които бяха уважавани от съда. След известни съдебни битки, Комитова все пак успя да направи промените.