Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българският олимпийски комитет (БОК) внесе официална жалба до спортния директор на МОК Кит Маконел. Това направи генералният секретар Белчо Горанов.

Жалбата е по повод ощетяване на щангиста Христо Христов, чийто трети опит в изтласкването на кат. до 109 кг не беше зачетен заради "добутване" с дясната ръка. Ситуацията е най-малкото спорна.

А съдийското решение костваше бронзовия медал за Христов във вдигането на тежести на Олимпийските игри в Токио - точно три килограма не му стигнаха, за да се качи на стълбицата.

„Българският олимпийски комитет изразява силно възмущение относно начина, по който щангистът Христо Христов бе лишен от възможността да спечели медал на олимпийските игри в Токио, пише БОК. - Категорично смятаме, че българският състезател бе ощетен, което повлия на класирането му.

Подобни реферски отсъждания не кореспондират с основните ценности, заложени в спортните надпревари - равнопоставеност, честна игра и феърплей. Не приемаме основанията, с които последният опит на Христов бе обявен за нередовен."

Наред със сезирането на МОК за случая, се настоява Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в съответствие с базисните спортни принципи, за да се предотвратят в бъдеще подобни ощетявания на състезатели от съдийския апарат, заявява още БОК.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.