Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Христов докосваше бронза в кат. до 109 кг във вдигането на тежести на Игрите, но съдиите не му признаха опит в изтласкването заради трепване на дясната ръка.

При всички положения решението на журито, обжалвано безуспешно от нашия лагер, е спорно. За същото някои опити биват признати, включително в Токио и то днес в същата категория.

19-годишният Христов завърши пети с двубой от 408 кг (189 кг изхвърляне, 219 кг изтласкване). Въпросният опит бе на 222 кг във второто движение.

Олимпийски шампион стана Акбар Джураев (Узбекистан) с 430 кг (193 и 237 кг), а втори се нареди Симон Мартиросян (Армения) - 423 кг (195 кг и 228 кг). Бронзът отиде за латвиеца Артурс Плесниекс - 410 кг (180, 230 кг). Четвърти е руснакът Тимур Наниев с 409 кг двубой.

Три килограма не стигнаха на Христов и те бяха точно в третия опит на изтласкването. Третият и четвъртият пред него бяха почти на максимума си в своите трети опити.

"Чувствам се ограбен", заяви няколко пъти щангистът пред БНТ.

Той обяви, че си взема почивка, но иска да се върне в Париж след три години и да си получи медала - обеща това. Предвид възрастта му, би могъл да се бори и за върха.

В изхвърлянето той вдигна 185 кг, след това 189 кг, а не успя да се справи само със 192. Беше трети в класирането. След това изтласка 213 и 219 кг и бе на път да запази третата позиция с 222 кг.

Ясно бе, че спорът за титлата ще е между Джураев и Мартиросян.

Програмата на българите за сряда, 4 август

Денят може да ни донесе два медала, като единият е гарантиран, предстои да узнаем само какъв ще е.

От 4:30 часа Станилия Стаменова излиза в квалификациите на 200 м кану. 

Около 6 ч започват схватките на борците. Георги Вангелов (свободен стил) и Евелина Николова са наред от нашите.

В 8:15 ч сутринта е полуфиналът в бокса на Стойка Кръстева срещу японката Намики. Ако тя загуби, остава с бронз.

А малко след 13 ч се очаква битката за бронза на Тайбе Юсеин, отново в женската борба.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.