Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан в помощ на силите за сигурност на страната, заяви вчера на брифинг говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Наблюдаваме активността на талибаните в страната, състоянието на сигурността продължава да буди безпокойство", заяви Кърби. "Ние разполагаме с пълномощия и възможности (...) да помогнем на афганистанските въоръжени сили чрез въздушни удари. Признаваме, че нанасяме и ще продължим да нанасяме въздушни удари в тяхна подкрепа", добави говорителят на Пентагона.

Кърби уточни, че характерът на намесата на Вашингтон в ислямската република коренно ще се промени след приключването на изтеглянето на американстите войници и че целта на помощните действия ще бъде да се спре настъплението на талибаните.

На 14 април президентът на САЩ Джо Байдън обяви решението си да приключи операцията в Афганстан, станала най-продължителната задгранична военна кампания в американската история.

На този фон в ислямската република се наблюдава влошаване на ситуацията в областта на сигурността, тъй като талибаните засилват настъпленията си в много райони на страната.

Представители на движението "Талибан" твърдят, че бунтовниците са успели да установят контрол върху 85 процента от територията на Афганистан, включително в райони по границите с пет държави: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

Коментари

Кольо

Айде, са, "екстремисти"! Путин и Лавров ги посрещат в Масква, екстремисти били?! Другарите ислямисти са изначални демократи и херурзи по неволя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.